Misusu Patterns FREEkin’ sewing challenge

Niet alleen komt Misusu patterns steeds weer met supercoole patroontjes op de markt, ook weet ze je telkens weer uit te dagen en je grenzen te verlegen door je eigen creatieve grenzen af te tasten. Deze keer door middel van een heuse FREEkin’ sewing challenge! Ja hoor, dat woordje “FREE” staat daar niet voor niets! Je hoeft er niets eens Misusu patronen voor aan te kopen (mag wel uiteraard! 😉 ) Deze wedstrijd draait om de gratis patronen, tutorials en artwork, kortom: alle freebies dus!

Hoe doe je mee? Heel simpel: download je freebie en creëer je eigen look! Easy Peasy, nee?! Yessaaaah! Deel vervolgens je creatie op instragram (of in de Misusu sew & tell facebookgroep) met de hashtag: #misususewingchallenge en klaar is kees! Uiteraard kan je ook meerdere keren deelnemen. De enige voorwaarde is dat er minstens 1 freebie gebruikt moet worden. Meer daarover én over het geweldige prijzenpakket lees je hier: FREEkin sewing challenge

Om jullie alvast op weg te helpen met enkele ideetjes, werd er een heel team aan blogsters samengesteld. Van over héél de wereld werden de coolste creaties gemaakt en gedeeld (zoek gerust eens op instagram op de hashtag #misususewingchallenge! of check bovenstaande blog van Misusu voor een volledig overzicht)

Ik laat jullie ook met véél plezier mijn creaties zien!

De eerste is de Lotte top, waar ik op zich niet zoveel bij veranderde. De sluiting achteraan verplaatste ik naar voor, en achteraan kreeg deze een nautical kraagje (met fluoroze lint). Verder werd de zoom van de rok ook afgewerkt met het fluoroze lint (in plaats van een gewone zoom) en kregen de mouwtjes een fluoroze paspeltje ter afwerking. In dit Lotte jurkje werd trouwens op vier verschillende manieren biais lint gebruikt (zoom, armafwerking, hals- en borstzakje en “nautical kraag”) Heb je graag dat ik dit verder toelicht, laat het dan zeker even weten!

 

Voor zoonlief hackte ik de Piper tank top en Olli short tot een heerlijk nautical pakje. Vooraan kreeg deze een sluiting met drukknoopjes en een detail met fluogele paspel (die de lijnen van de originele Olli short volgen), achteraan komt deze fluogele paspel nog eens terug, weer diezelfde originele lijnen volgend én liet ik me inspireren door de Origami boat artwork, dat als freebie op de website te vinden is. Deze werd uitgesneden in fluogele flexfolie en op de achterzijde bevestigd voor een leuk accentje.

 

All-focus

Als extraatje maakte ik ook nog enkele Origami bootjes die effectief kunnen drijven! (én ook nog eens semi-waterdicht zijn door het gebruik van toile cirée). Wie zoekt, die vindt… 😉

All-focus

Ik hoop dat ik jullie weer eventjes op weg heb kunnen helpen met mijn neon nautical thema en kijk alvast uit naar jullie creaties!

 

Als extraatje mag ik ook een betaalpatroontje weggeven van Misusu patterns via Instagram. Check daarvoor even mijn IG: https://www.instagram.com/a_siwsiw_thing!

 

Ready, set, … start sewing!

All-focus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: