Funky eighties!

Liefde op het eerste gezicht was het, toen ik dit heerlijk kleurrijke stofje zag in de shop van Ansje Handmade! Waaaaat een beauty! Eentje van het formaat die me zo terugzoog naar de fluokleurige nylon trainingspakjes, haar- en zweetbandjes, oversized t-shirts met leggings enz. Dat heb je dan als eighties kid, die “liefde voor” zal altijd blijven, en ik dompel mezelf maar wat al te graag onder in al dat “foute”.

All-focus

Ik begon dan ook gelijk te zoeken naar hét meest geschikte patroon, maar tekende uiteindelijk m’n eigen patroontje. Helemaal zoals ik het voor ogen had. Heerlijk oversized bovenaan, strak rond de poep onderaan. Eentje dat ze zou kunnen dragen in combinatie met haar favoriete playpants, of met een funky legging! (die we toevallig bij Zeeman vonden). Op frissere dagen kan ze onder het jurkje nog perfect een shirtje aandoen, zodat ze langs de mouwen geen kou vat. (de mouwen zijn immers open van bovenaan tot aan haar middel).

IMG_20180429_115803_BURST010 (2)

Het leuke is ook nog dat ze het gewoon kan omkeren, dit jurkje heeft immers geen “goede” of “slechte” kant. De “voor”kant kreeg een ronde hals, en de “achter”kant een v-hals. “Dragen naargelang de stemming” is de boodschap dus 😉

 

En oO OoooOoo wat geniet ik ervan als ik ze in deze heerlijke kleurenpracht zie aan komen lopen!

All-focus
All-focus

Als finishing touch (nu ze weet dat ik die dingen zelf kan maken heb ik plots geen restjes stof meer), maakte ik voor haar nog enkele haarstrikjes met het patroontje van Smospotten en Snoesjes.

Stof: Eighties – Ansje Handmade
Patroon: jurkje – zelfgetekend / Playpants – Madeit Patterns / Haarstrikje – smospotten en snoesjes

 

Een gedachte over “Funky eighties!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: