Valencia, die schone!

Eerder deze week vond ik de nieuwe editie van La Maison Victor in mijn brievenbus. Naar goede gewoonte doorbladerde ik deze, tussen de soep en de patatten, tot mijn oog viel op het Valencia jurkje. Bij nadere inspectie leek dit verdacht veel op een vintage jurkje uit dochterlief haar kast. Eentje waarbij ik steevast een beetje verliefd naar haar kijk wanneer ze dat aanheeft. Nuja, dat heeft dan een kraagje, korte mouwen, een knopenpad/knopenpat (wat is nu eigenlijk de correcte schrijfwijze?) vooraan en één striklint naar achteren toe, maar die pasvorm, die plooitjes, … die zijn exact hetzelfde! (En dat scheelt mij dus het uitdenken van een patroontje voor een kopie van dit jurkje!)

In mijn stoffenkast lag nog net een metertje van een heerlijk mooie petrolblauwe katoen, perfect voor dit project! Een beetje extra pit (en bling bling) voor dochterlief mag wel, dus voegde ik voor de mouwtjes een tule toe in datzelfde mooie petrolblauw (in plaats van hetzelfde katoentje). Als sluiting koos ik voor één vintage bloemenknoopje (in plaats van twee) Het jurkje blijft mooi genoeg dicht, dus waarom ook niet?!

All-focus

Die mooie gloed op dat warme blauw, in combinatie met de tule zorgen ervoor dat dit jurkje gelijk heel wat klasse krijgt. Gecombineerd met roestbruine/gouden sandaaltjes (die eigenlijk nog een maatje te groot zijn, maar de dochter ABSOLUUT nu al wil aandoen) absoluut een toppertje voor deze lente/zomer!

En meer dan een witte kat, mooie glimlach en fiere houding heeft dit jurkje écht niet nodig! 🙂

Patroon: Valencia – La Maison Victor (mei/juni 2018)
Stof: Petrolblauwe katoen + tule – Infinity Stoffen

2 gedachten over “Valencia, die schone!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: