Mr. Swag

Ik geef toe, ik schrijf veel te weinig! Het gemak van Instagram is dan ook véél te groot! Shame on me, want er zijn ongetwijfeld projectjes bij die ik maak, die wel wat meer aandacht verdienen. Dus bij deze…

En nee, dit is niet eens een “blow-me-off-my-socks” soort van project waarbij je versteld staat van een extreem cool ontworpen patroon, of een magisch samenspel van stoffen. Ik maakte deze sweater ondertussen al tig keren, maar toch … toch ben ik hier zo blij mee dat ik vond dat hij wel een ereplaatsje verdiende!

Ik ging aan de slag met een praaahaaaachtig black leaves stofje van Ansje Handmade en dacht belachelijk lang na over wat ik ermee wilde maken. Uiteindelijk besloot ik dat zo’n mooi stofje niet teveel poespas nodig had, maar gewoon een perfecte snit en het nodige comfort. Zo’n patroon dus, dat het stofje volledig tot zijn recht laat komen. Dat patroon is de Leather Sweater van La Maison Victor. U allen wellicht bekend! Wel maakte ik enkele subtiele aanpassingen. Zo verbreedde ik de onderkant van de mouw (deze kreeg één cm extra onderaan en eindige onder de oksel op de originele patroonbreedte), zo ook met het voor- en achterpand. Ook hier werd onderaan in de breedte één cm aan toegevoegd voor en achter. Puur om het casual draagcomfort iets meer te vergroten.

Onderaan koos ik ook voor een afwerking met dubbele boord, in plaats van één boord rondomrond. Het principe daarvan is vrij eenvoudig. Meet de breedte voor en achter (wat meestal even breed is) en knip een boord op die lengte + twee cm (één cm naadwaarde aan elke kant), de voorste boord kreeg een hoogte van elf centimer (dubbelgevouwen = vierenhalve centimer + één cm naadwaarde). Voor de achterste boord doe je exact hetzelfde, alleen is deze ietsje hoger. Ik nam hiervoor een boord met een hoogte van achttien cm (dubbelgevouwen = acht centimer + één cm naadwaarde). Stik beide boorden met de goede kanten op elkaar toe langs de linker en rechterzijde, keer vervolgens om en duw de hoekpuntjes mooi naar buiten. Leg de voorste boord op het voorpand van je trui, met de goede kanten op elkaar en pin vast, met de achterste boord doe je exact hetzelfde. Stik vast en keer je boord vervolgens naar buiten. Zet de boord daarna vast door middel van een stiksel met de tweelingnaald op de naad die je net stikte. Zo “floept” de boord niet telkens naar boven en ziet je stuk er bovendien mooier afgewerkt uit. Dezelfde afwerking kan je toepassen aan de mouwboorden en aan de hals. (Aan de hals deed ik het bewust niet omdat zoonlief een redelijk grote hoofdomtrek heeft en ik bang was dat hij de naad zou kapottrekken)

Et voila, voor je het weet heb je een coole “precies-uit-de-winkel” sweater in no time! Zo eentje waarmee zoonlief maar wat graag poseert! Ik hoefde hem niet eens om te kopen (hoewel hij wel een nieuwe pet kreeg die het stoere gehalte nog een beetje vergrootte) en hij wou de sweater ook niet per-direct terug uit (zoals dat soms wel het geval is). De sweater is trouwens ook heerlijk warm, wist hij te vertellen … absoluut een aanrader, dit coole stofje!

Last but not least, mijn excuses voor de overload aan foto’s, maar ik kon simpelweg niet kiezen! Zoonlief deed het super als model, en daar moest ik uiteraard van profiteren!

Patroon: Leather Sweater – La Maison Victor
Stof: Black Leaves – Ansje Handmade

6 gedachten over “Mr. Swag

Voeg uw reactie toe

  1. Had je t niet gezegd, ik had nooit gezien dat je zo’n eenvoudig patroon koos, het ziet er super uit . En die foto’s komen precies uit een reclame boekje, zo leuk

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: