Sew challenge II

Een tijdje geleden deed ik voor het eerst mee aan een sew challenge, georganiseerd door Davina (Woohoo by Davina)! Vandaag ben ik toe aan editie II…

27459473_10214010514029728_3706050997251008659_n

Het principe is eenvoudig, je krijgt een “challenge” en voert die uit volgens jouw eigen interpretatie. Simple, no?!

Ik kreeg van Delphine drie criteria waar mijn challenge aan moest voldoen (en gaf er ook drie in ruil):
-maak iets samen met één van je kindjes (of alletwee)
-maak een cadeautje voor iemand
-gebruik iets van versteviging

Aangezien de dochter een uitnodiging voor een verjaardagsfeestje kreeg, leek me dit dé ideale gelegenheid om samen aan de slag te gaan! Ik deed een beetje van brainstormen.Bestelde heerlijk zachtroze french terry en naaide hier niet één, maar twee heerlijke Norino sweaters uit (patroontje Noortje Prullemie).

Vervolgens ging ik op zoek naar een leuk lettertype en vergrootte ik enkele woorden zodat ze netjes op een A4 pasten. Dochterlief koos hét woord uit dat volgens haar het meest geschikt was en het cuttermesje werd tevoorschijn gehaald. Zorgvuldig sneed ik een sjabloon uit, haalde de textielverf boven en zette dochterlief aan het werk. Stempelen maar baby!

Zorgvuldig stempelde ze netjes het sjabloon vol (ben je van plan dit ook te doen samen met je kid(s)? Zorg dan voor een sjabloon in steviger materiaal zoals karton/plastic). Een eerste laagje petrolblauw werd aangebracht en vervolgens (nadat uit ons testje bleek dat de zilveren glitterverf het echt wel af maakte) nog een laagje zilveren glitterverf. Enkele uurtjes laten drogen, fixeren met het strijkijzer, et voila … twee bff sweaters werden geboren!

Ik hoor sommigen onder jullie nu denken “euhm… waar zit die versteviging?” Awel … dit was ik eerlijk gezegd compléét vergeten! Shame on me! Ik ging dus nog even op zoek naar een projectje waar ik ook dat in kon laten terug komen en koos voor het Mufko patroon van Khadetjes. Zulke heerlijke, handige tasjes kan je toch nooit teveel op voorraad hebben? Je weet maar nooit wanneer je zo eens onverwachts een cadeautje (check double criteria!) moet voorzien!

Benieuwd wat de rest van de challenges waren? Neem dan ook zeker eens een kijkje op volgende blogs: Girlsuniformblog – lunatiek– sewingalacarte – stoffenspulletjes

 

11 gedachten over “Sew challenge II

Voeg uw reactie toe

  1. Wat een leuke samenwerking zo samen je dochter en wat zijn het een enige T-shirtjes geworden. En tasjes zien er ook mee dan tof uit. Een goed idee om er een paar van in de kast te hebben als presentjes.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: