Sew challenge

Ik deed mee aan een sew challenge, georganiseerd door Davina (Woohoo by Davina) … mijn allereerste!

27459473_10214010514029728_3706050997251008659_n

Het principe is eenvoudig, je krijgt een “challenge” en voert die uit volgens jouw eigen interpretatie. Simple, no?! Ahum … het bleek toch iets moeilijker dan ik dacht! (Of maakte ik het mezelf moeilijker dan nodig?) Ik gaf aan Caroline (blogrevolution) drie criteria waar haar “challenge” moest aan voldoen en kreeg er van haar drie in ruil:
– iets met kurkleer of echt leer
– een kledingstuk voor jezelf
– iets wat niet kleurrijk is (zie dat je altijd met heel veel kleur werkt)
Zeg nu zelf, dat klinkt vrij eenvoudig, nee?

Het tegendeel is waar! Niet kleurrijk …ok, dat moet wel lukken gezien ikzelf vrij veel donkere kleuren draag. Iets voor mezelf …nuja, als het dan écht moet 😉 (ik moet toegeven, ik naai véél liever voor de kids dan voor mezelf, wellicht zit mijn maatje meer daar voor iets tussen) Maar dan … kurkleer of leer …in een kledingstuk …hmm, kreun, steun, zucht (enz enz) … kurkleer zag ik mezelf écht niet verwerken in een kledingstuk. So leder it is!

Ik heb er lang over lopen tobben, héél lang! Uiteindelijk liep ik een stoffenwinkel in de buurt binnen, op zoek naar inspiratie. Ik liep bijna buiten met een, met lederen pailetten beklede stofje, bijna… Tot mijn oog viel op iets anders! Een mesh stofje, bekleed met strips (nep)leder. Elke strip is op zijn (of is het haar?) beurt opgedeeld in kleinere strookjes van verschillende lengtes. Een stofje dat heerlijk speelt met het licht, een hoog grafisch gehalte heeft en nét dat tikkeltje anders is, helemaal mijn ding dus!

All-focus

Ik besloot wederom mijn aangepaste Bloom patroon uit de kast te halen. Het voorpand knipte ik in een boog door, voor de onderkant (en de rest van de sweater) gebruikte ik zwarte sweaterstof. Bovenaan gebruikte ik mijn mesh met leder. In mijn hoofd zag het er vrij eenvoudig uit, in de praktijk iets minder…

Omdat ik het bovenste voorpanddeel in een boog moest knippen (zowel onder als boven) kwamen er stukjes los te liggen …vastplakken met tape dus! Hier en daarmoest ik een stukje retoucheren (door er reepjes tussen vast te naaien) Maar dat was nog niet alles! Van zodra ik mijn halsboord bevestigde, schoten de strookjes spontaan omhoog, wederom niet de bedoeling! Het tornmesje werd bovengehaald en de halsboord verwijderd. Na een nachtje slapen kwam ik op het idee om een rekbaar biaislintje tussen het bovenste voorpanddeel en de halsboord te naaien. Ik vouwde het biaislint open en vervolgens dubbel, dit werd vervolgens eerst met een hulpstiksel vastgenaaid vlak naast de rand. Daarna kreeg het nog een fijn sierstiksel. Dat sierstiksel zorgt ervoor dat de lederen stukjes plat gaan liggen en dus niet meer omhoog gaan wippen van zodra de halsboord eraan wordt genaaid. De halsboord wordt nu immers aan het biaislint gezet, in plaats van rechtstreeks op de lederen stukjes. Problem solved!

Zoals jullie misschien al doorhadden, ben ik niet ’s werelds grootste fotomodel (dat stuk is misschien nog de grootste uitdaging van heel deze challenge 😉 ), maar goed … ik deed mijn best!

Ik was ook niet de enige die aan de slag ging met een challenge, bij onderstaande blogs kan je ook een kijkje gaan nemen:

seamsnormal
mimaloki
10esewingprojects
twoowlettes

Volgende week kan je op de blog van Caroline lezen wat zij maakte met mijn criteria. Ik ben alvast benieuwd!

Volg je graag deze blog? Klik dan rechtsonder simpelweg op de “volg” knop en vul je je
e-mail adres in, vervolgens klik je op “Meld mij aan” … et voila!

volgen

10 gedachten over “Sew challenge

Voeg uw reactie toe

  1. Heel leuk geworden! Op het eerste zicht dacht ik aan een rokje met lederen strookjes, maar het is veel origineler. Echt leuk geworden. Ik popel om voor de eerste maal mee te doen aan de sewchallenge. Maar dan zou ik beter in gang beginnen schieten 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: