Norino #2

Dat er na versie #1 snel een tweede versie zou volgen, daar twijfelde ik geen seconde over! Dat hij zo snel zou volgen, wist ik eigenlijk ook al. Hoe hij er zou gaan uitzien, wist ik echter nog niet.

Waar ik wel een beetje over twijfelde, was de maat. Daarom ging ik bij deze versie voor een maatje kleiner. Perfect fit als je ’t mij vraagt!

Ik trok mijn stoffenkast nog eens open en hoorde dit heerlijke stofje van Bambiblauw zachtjes roepen (neem mij, neem mij…) Ik kon dan ook niet anders dan hieraan toegeven… Het overschotje bleek nog net genoeg om een achterpand eruit te halen, en met een beetje gepuzzel (en gekruiste vingers) ook nog een voorpand.

In de tutorial op de blog van Dorothรฉe aka Noortje Prullemie vind je een handige en duidelijke uitleg over hoe je eventueel aan colorblocking kan doen. Ik sloeg er echter “ne slag naar” en trok lukraak een lijn. De volgende zette ik op 10cm afstand van de eerste. Het bovenste en onderste gedeelte moest ik helaas verticaal in twee delen, gezien ik niet genoeg stof had. Ik puzzelde een beetje en zorgde ervoor dat ik 1cm extra kon voorzien aan de zijde die je normaal op je stofvouw legt. Deze naaide ik aan elkaar en gaf het nog een topstitch op enkele mm van de naad.

Voor het onderste pand bleek ik net 2cm te weinig te hebben in de hoogte (deze tekende ik er nadien nog bij in het middelste gedeelte). Maar hey, de aanhouder wint! Met een beetje gepuzzel haalde ik er dus ook nog net twee delen uit voor het onderste gedeelte. Ook deze werden met 1cm extra geknipt aan de stofvouwkant, aan elkaar genaaid en voorzien van een topstitch.

All-focus

Bovenop het grijze gedeelte naaide ik een rij franjes, deze delen optisch gezien het grijze gedeelte in twee en geven net dat ietsje meer speelsheid. Laat ze nu toevallig ook het cowboygehalte iets vergroten ๐Ÿ˜‰

Deel 1, 2 & 3 werden vervolgens aan elkaar gezet en kregen ook telkens een topstitch. De rest is peanuts! Mouwen aan voorpand, mouwen aan achterpand, zijnaden toenaaien, boordjes erop en YippieYaahee een nieuwe Norino!

All-focus

Dat de dochter ondertussen een volleerd model is, moest ik jullie niet meer vertellen geloof ik hรฉ? ๐Ÿ˜‰

All-focus

All-focus

All-focus

Dat ze volop geniet, das duidelijk!

En die streken af en toe, tsjah…

All-focus

OooOooOoooo hij moest maar zo leuk niet zijn, die Norino! ๐Ÿ˜‰

All-focus

Stof: Vintage Kitten sweater – Bambiblauw
Zwarte french terry en boordstof – Driessen Stoffen
Franjes – Veritas

Patroon: Norino sweater – Noortje Prullemie

Volg je graag deze blog? Klik dan rechtsonder simpelweg op de โ€œvolgโ€ knop en vul je je
e-mail adres in, vervolgens klik je op โ€œMeld mij aanโ€ โ€ฆ et voila!

volgen

9 gedachten over “Norino #2

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: