Sallie…

Een tijdje geleden kocht ik bij Mon Depot een heerlijke jacquard van Lily Balou. Zo’n ongelooflijk roze versie waarvan ik langs één kant een beetje huiver (door de overdaad aan babyroze) en langs de andere kant het warm krijg vanbinnen (door de overdaad aan babyroze). Either way, de kwaliteit is super! Wat ik ermee zou gaan doen wist ik toen nog niet (as usual *schaamterood op de wangen*).

Ietsje later bladerde ik door de La Maison Victor en botste op de Sallie jas. Een leuke bomber met paspelzakken en een belegje. Ik tweekte hier en daar (het beleg werd vervangen door een volledige voering waardoor de jas nu ook omkeerbaar is, ik voegde een knopenpad toe ipv ritssluiting en de jas kreeg ook een afneembare kap).

All-focus

Een heerlijk lentejase werd geboren!

Hoe pakte ik dat aan? Alle belegdelen werden vakkundig geschrapt (kuch) en het jasje werd in tweevoud gemaakt (de gekleurde versie heeft voor de gemakkelijkheid geen paspelzakken, maar dat zou dus wel kunnen indien gewenst).
Op het buitenste jasje bevestigde ik een rechtopstaand kraagje (verstevigd met vlieseline), waarop drukknopen werden bevestigd. (lange strook over de lengte van de kraag +1cm naadwaarde x2 (in beide stoffen), aan elkaar bevestigen en langste zijde open laten, omkeren en bevestigen aan buitenjas met goede kant op elkaar. Daarboven bevestig je de boordband. De binnenjas komt daar weer bovenop, met de goede kant op elkaar)
De kap nam ik simpelweg over van een ander sweaterpatroon. In plaats van deze rechtstreeks in het jasje te naaien, naaide ik de onderkant toe en bevestigde ook hier weer drukknopen.
Links en rechts werd een (verstevigd) knopenpad toegevoegd tussen beide lagen. Hiervoor neem je de lengte van je voorpand tot aan de omslag (dit staat aangeduid met een knipje) + 1cm naadwaarde aan alle zijden. Dit doe je telkens 2x (buitenzijde + binnenzijde), waardoor je in totaal 4 stroken hebt. Deze naai je met de goede zijden aan elkaar (1 lange zijde laat je open), omkeren en aan elke kant eentje vast naaien aan de buitenjas, met de goede kanten op elkaar (de drukknopen bevestig je later).
Als je goed ziet, zie je aan de binnenkant de stof van het voorpand doorlopen naar binnen toe. In mijn geval een klein defaultke, want de vogeltjes staan op hun kop nu. Heb je een stof waarbij de print niet zo van belang is, dan kan dit prima! Heb je toch een print, dan knip je best de omslag af onderaan en doe je hetzelfde voor de voering (laat wel 1cm naadwaarde) en naai je binnenjas en buitenjas onderaan vast (zodat er dus een naad loopt onderaan). In mijn geval knipte ik gewoon het “uitsteeksel” gelijk af met het stuk waar de boordband bevestigd wordt.

En ja, hij is nog een tikkeltje te groot (ik maakte maat 122 terwijl ze nu in maat 116 zit), maar dat kind groeit als kool én hij is bedoeld voor de lente (gezien de voering geen extra laagje volumevlies ofzo kreeg). Hij mag dus nog eventjes in de kast tot die eerste zonnestraaltjes ook effectief warmte beginnen afgeven. Hoewel ze hem vandaag toch al stiekem aan wou (en dat is dan ook dé moment waarop je even profiteert en foto’s maakt!)

En voila, het begin voor de lente-garderobe is gezet!

Stof: Lily Balou Jacquardtricot Birds – Mon Depot
Lily Balou Tricot – Mon Depot
Patroon: Sallie jas – La Maison Victor nov-dec 2017

 

Om deze blog te volgen klik je rechtsonder simpelweg op de “volg” knop en vul je je e-mail adres in, vervolgens klik je op “Meld mij aan” … et voila!

volgen

 

5 gedachten over “Sallie…

Voeg uw reactie toe

  1. Prachtig, mag ik dit pinnen? Daar wil ik mij ook snel aan wagen, kwestie van de lente al tussen de vingers te laten glijden. Ik ga je vanaf nu volgen. Dank voor de uitleg.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: