Cheapass backpack!

September komt er weer aan! Hét moment waarop je weer moet checken of je alles in huis hebt zodat dochter- en zoonlief alle nodige spulletjes hebben om het schooljaar te beginnen én uiteraard ook om hun hobby’s uit te oefenen.

Zo gaat zoonlief dit jaar voor het eerst naar de academie. Tijd dus om hem een handige rugzak te maken waarin hij al zijn spulletjes kan opbergen, waarin ruimte genoeg is om een (klein) werkje mee naar huis te nemen én waarin hij zijn tekeningen op een handige manier mee naar huis kan nemen.

Ik ging, aan de hand van een voorbeeldje dat ik op facebook tegenkwam (aan een belachelijk hoge prijs weliswaar), aan de slag! Voor de maat naam ik als beginpunt de afmetingen van een A4-document en voegde hier enkel cm’s aan toe, zodat hij op een comfortabele manier tekeningen e.d. erin kan steken zonder dat ze geheel verkreuken.

Het rugzakje werd uitgevoerd in een cavas stofje uit een oudere IKEA-collectie van 2012 dat ik bij de kringwinkel kocht voor … jawel, 0,70 eurocent! Ik had net voldoende om de tas volledig te dubbelen (welke ook verstevigd werd op beide delen met vlieseline).

Vooraan maakte ik een afneembaar pennenzakje, dat hij gemakkelijk d.m.v. een velcro eraf kan nemen wanneer nodig.

De sleutelhangerliefhebbende (kom ik al in aanmerking voor “het langste woord”?) zoon kreeg een ringetje om zijn sleutelhangers aan te bevestigen.

En rechts (of links, het is maar hoe je het bekijkt) werd er een extra “kokertje” toegevoegd. Op de foto zie je er een drinkfles in, maar de bedoeling is (uiteraard) dat hij daar zijn grotere tekeningen opgerold in een koker, kan insteken. De koker (wat een eenvoudige kartonnen koker is, zo eentje dat al eens gebruikt wordt om affiches te versturen) die ik uit de papiermand redde, moet ik nog eventjes op een voor hem handig hanteerbare maat zagen. To do list …check!

Binnenin werd een paspelzakje toegevoegd, je kan nooit genoeg zakjes hebben, niet waar?!

Als finishing touch kreeg het rugzakje een lederen sluiting, dit is eenvoudigweg een lederen riem (die ik voor één euro op de kop tikte) die ik op maat knipte.
Tip: rommel eens in die schuiven en diep je leukste dunne riempjes op, deze kunnen perfect dienen als sluitingen voor tassen, rugzakken, …!

De tas kreeg riemen van naturelkleurige tassenband en een afwerking met naturelkleurige keperband. De D-ringen en doorschuifgespen kocht ik ooit eens in een Oxfam-winkeltje aan een fractie van de normale winkelprijs. Altijd leuk om zo eens in de mandjes met knopen te gaan rommelen (én  uiteraard handig om in huis te hebben).

Omdat ik zelf toch wel eens benieuwd was naar de kostprijs van dit exemplaar maakte ik even de bereking:

  • stof: €0,70
  • versteviging: uit voorraad van rommelmarktkoopje
  • riem: €1,00
  • keperband 3m: €3,60
  • tassenband 2m: €2,40
  • D-ringen + gespen: €0,40

Totaal: €8,10 (tegenover een winkelwaarde van €62 van het rugzakje dat ter inspiratie diende)

En nu hoop ik stiekem dat de zoon hem toch niet zo mooi vindt, zodat ik hem zelf kan aanslagen als lunchzakje, want ook daarvoor is hij perfect bruikbaar natuurlijk! Fingers crossed! (or not? 😉 )

Patroon: Eigen patroon
Stof: IKEA collectie 2012

2 gedachten over “Cheapass backpack!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: