Lining them up …

Na mijn vorige succesvolle -nuja, dat vind ik zelf dan toch- kleine pattern hack (zie: Moeder de Gans) besloot ik gelijk aan de slag te gaan met een tweede! Hetzelfde basispatroon (de 6j voor de dochter van 4,5j) van de Izzy Top werd gebruikt, maar deze keer veranderde ik de halslijn en tekende een nieuw kraagje.

Ik wilde een kraagje in lijn met het stofje (absoluut geen rondingen dus). Gezien het stofje bestaat uit streepjes kleur tekende ik een rechte halslijn en voegde ik een hoekig kraagje toe.

Ok, het liep allemaal niet zo van een leien dakje deze keer. Niet omwille van m’n aanpassingen, wel omwille van mijn eigen”dommigheid”. Ik knipte het onderste achterpand te kort af. Normaal neem ik gewoon het patroon en teken er de gewenste extra cm’s bij op de stof zelf, nuja …”normaal” dus. Voor ik het wist stond m’n schaar erin en knipte ik dus de lengte af voor een bloesje, en niet voor een jurkje, wat oorspronkelijk het plan was. Maar goed, zoooooo erg is dat nu ook weer niet!

Onderste voorpand …stof te weinig in de breedte! Zo’n goeie 16 cm om precies te zijn. Wat nu?!? Ik had -in mijn ogen- twee opties. Ofwel naaide ik beide panden aan elkaar, waardoor ik nog enkele cm’s in de lengte zou verliezen om beide delen te doen aanpassen (omwille van de boog in het patroon), ofwel moest ik er een stuk tussen zetten. Optie twee werd het dus. Ik koos ervoor om van hetzelfde stofje als het kraagje en de voering aan beide zijkanten nog een pand toe te voegen.

Ik werkte het geheel af met een mintkleurige paspel en ditto knoopje. Waar ik trouwens lang over twijfelde. Geen idee waarom, want ik ben blij met net dat streepje meer kleur!

En het resultaat? Dat mag er zijn! Ooooh wat ben ik trots op dit bloesje (Antwerpse bescheidenheid even buiten beschouwing gelaten 😉 ) Ik stak enorm veel tijd en nauwkeurigheid in de afwerking deze keer (jawel, nog meer dan anders!)… and it shows als je ’t mij vraagt!

Ik laat jullie even meegenieten (let vooral niet op de dochter haar besmeurde snoetje), want foto’s zeggen tenslotte vaak meer dan woorden! En terwijl ik dit bloesje aan de kapstok hang, zit ik alweer te bedenken wat het volgende gaat zijn … I have to line them up, want de dochter is aan het grooeeeehoooeeeien! 😉

IMG_20160804_204431

Ahja …de gekke bekken krijg je er ook helemaal gratis en voor niets bij! 🙂

IMG_20160804_204927

IMG_20160804_220411

Patroon: Climbing the Willow – Izzy Top

Stofje:  Cloud9 Fabrics – Shape of spring – Line Up, Petal Pink

5 gedachten over “Lining them up …

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: