Moeder de gans…

Als in een sprookje van Moeder de gans ben ik compleet in de ban van dit jurkje. Het stofje (dat liefde op het eerste zicht was), het kraagje (dat de dochter al grappend een ‘bavet’ noemde), de zakken (waar ze blijkbaar een gebrek aan had in AL haar kleedjes -dat biechtte ze op aan m’n zus tijdens de vakantie-) en de eenvoud van het Izzy Top patroontje zorgen ervoor dat ik compleet overstag ben gegaan.

Op zoek naar leuke, laatste soldekes vorige week, botste ik op dit ganzenstofje van Dapper. Ik wilde graag eens wat anders maken, iets met m’n eigen stempel. Hoewel ik van hetzelfde basispatroon vertrok dat ik eerder al eens gebruikte voor deze twee jurkjes… 

Het voorpand van het kindjesjurkje paste ik trouwens ook al eens aan (door gebrek aan stof, maar shhhht…dat ‘moest’ zo! 😉 )

Ik tekende een kraagje uit…

Prulde een beetje met paspellint, verstevigde nog even m’n “bavetje” en bevestigde dit daarna op m’n voorpand. Het bovenstukje werd ineen gezet…

Mevrouw kreeg haar onmisbare groooooote zakken, et voila, Moeder de gans heeft alvast haar eerste jurkje van de herfstgarderobe klaar hangen. Het bloempje haalde ik toevallig vorige week van een truitje af. Gecombineerd met een geel giletje en kniekousen kan ze alvast de herfst inwandelen terwijl mama verliefd naar haar en haar jurkje kijkt! 

3 gedachten over “Moeder de gans…

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: